Home » , » В ОПОЗИЦИЯ НА ГЛУПОСТТА или ЕДНА РАВНОСМЕТКА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО НИ

В ОПОЗИЦИЯ НА ГЛУПОСТТА или ЕДНА РАВНОСМЕТКА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО НИ

Written By Georgi Kirov on петък, 28 декември 2012 г. | 3:43


Хората със своето вечно желание да контролират всичко и да притежават все повече и повече, в днешно време са се поставили в една много „интересна” ситуация на недоимък в свят, който изначално е синоним на изобилието. Имаме се за най-разумните същества на планетата, а сами сме се докарали до там, да плащаме да живеем на собствената си планета с хартийки, които най-често са лишени от съответната им себестойност в благороден метал. Градовете ни изобилстват от умиращи от глад и мизерия бездомници, докато огромната част от земеделските ни земи пустеят, а с тях и безброй изоставени къщи по селата. А нима природата не ни е дала възможността с едно парче земя да задоволим най-важните си жизнени функции и след това да ни остане достатъчно време всеки да се занимава със своето призвание и социални дейности. Това на висока степен на разумност ли ви прилича? На мен лично, НЕ!
Виждам толкова сбъркани неща в нашето „високо развито” общество, че ако трябва да ги изброя с точка и запетая, „Война и мир” ще ви се стори тънка като промоционална брошура на хипермаркет помежду празниците. Това сравнение го използвам абсолютно образно и с цялото ми уважение към творбата на Толстой, който е бил един истински ЧОВЕК, чиито идеи за ненасилствена съпротива, анархичен пацифизъм и ненасилие над животните отекват и ще отекват в сърцата и делата на велики хора навеки.
За съжаление или не решаването на един проблем започва  първо с неговото посочване и назоваване. Крайно време е! Не! НАИСТИНА Е КРАЙНО ВРЕМЕ, да се събудим и да признаем, че в тази система, в която живеем има нещо генерално сбъркано. Може би това е направено съвсем преднамерено и съвсем целенасочено от определен кръг от „хора”, но ние имаме отговорността пред себе си бъдещите поколения да решим проблемите в глобален план, които са следствие чисто и просто от нашето пълно безхаберие, безбожие и егоизъм.
Май се взехме прекалено насериозно, направо да си го кажем взехме се за върха на пирамидата в нашия свят и забравихме, че основата е нашата Майка Земя. Забравихме и започнахме да си подкопаваме собствените основи, за да задоволим егоистичните си желания за лъскави камъчета и метали, от които най-голяма истинска нужда има индустрията (не забравям медицината, където нуждата е реална). И да не забравяме, че тази индустрия е пряко свързана с изкормянето, да това е точната дума за изкопаването на суровите горива, руди и всякакви „полезни” изкопаеми от недрата на нашата планета, които буквално имат жизненоважна функция за правилното протичане на процесите в живия организъм наречен планета „Земя”. След това ги обработваме, горим и т.н., като с минималните облаги от тях (служещи пак на болните интереси на системата) си докарваме огромни, направо да си го кажем катастрофални последствия на нашето здраве. А не е ли то най-важния ни и скъп ресурс в нашия живот, питам аз!
Имам и още един въпрос към теб, читателю! Кога ще се събудят достатъчно хора, които ще осъзнаят какво вършим и ще провокират ЖИЗНЕНО важната промяна? Не е ли сега точния момент? Време не остана. С извинение за цинизма, но поведението на мнозинството от нашето общество, на мен лично най-много се доближава до това на някой който първо уринира във извора с вода, а после пие от него и видиш ли с огромно недоумение се чуди за несвойствения вкус на водата. Ами това е положението, ние вече сърбаме, това което като вид сме си дробили последните 100-150 години. Само, че е наша отговорността да спрем да ги дробим такива сега, за да може ние в близкото бъдеще, а и нашите поколения да се радват на един по-необременен от нещастия и болести живот.
Внушават ни недоимък, недостиг, ограничение и по телевизията, и по всички останали медии. Нямало работа, а плодородните български земи пустеят. Само вижте сбърканата схема. Има десетки хиляди декари необработваема плодородна земя в България. Представете си за колко храна става дума. А от друга страна внасяме и ни внасят плодове, зеленчуци, и други храни, за които ние плащаме на чуждестранни вериги, подбиващи цените на българския производител или търговец с по-евтина продукция, която е брана далече и пътувала време и време до щанда. Това ако не е пробойна в българската икономика, какво е?
Айде сега да се замислим, за това какво похапваме, защо го правим и какво ни коства това на нас и нашата планета, на която разчитаме да сме здрави и благоденстващи. По последни данни ние като човешко население стигнахме 7 милиарда. Знаете ли, обаче броя на главите добитък в световен мащаб, отглеждани за хранително-вкусовата промишленост? Цифрата, с която ще ви запозная след малко включва, както едър и дребен рогат добитък, така  и пилета, зайци, прасета и т.н.. Е, пригответе се! 70 милиарда! И седмицата и нулата са си на точното място, нищо не съм объркал. А знаете ли колко храна е нужна на тези животни? Ами да ви отговоря. Много повече от нужната за задоволяването на световния глад за години напред. А знаете ли, че отделяните от преживните животни газове - метан, азотен оксид, въглероден диоксид и така нататък са едни от главните причинители на глобалното затопляне, наравно с отделяните изгорели газове с тонове вредни емисии от колите и заводите. А за да се преработи въглеродния диоксид, какво ни трябва? Дървета, много ясно! Да ама и те вече са кът, понеже териториите им са нужни за земя за отглеждане на животни за колене и най-вече за земи, на които да се отглежда фуража нужен за тяхното изхранване. Я как сами се прецакваме. Ако не го вярвате, щом четете тази статия, значи имате връзка с нета. Е проверете го! Няма нещо в тази статия, което да съм си изсмукал от пръстите. Всичко е истина за съжаление. Надявам се да съм ви постреснал  малко, понеже когато човек малко се стресне, именно тогава се реализира и някаква промяна в живота му.
Какво можем да направим за решаването на проблема със световния глад и глобалното затопляне? Ами две са главните неща. Да станем по-осъзнати за това което вършим и неговите последици и да се смирим пред нашата майка Природата и нашия баща Бог. Те са ни дали всичко нужно да живеем в пълна хармония и изобилие. А смирим ли се пред тях, като следствие от това ще започнем да уважаваме и даровете, с които са ни дарили и ще престанем да ги разрушаваме и да издевателстваме над тях. Като спрем консумацията на месо, което аз обичам да наричам леш или мъртва плът, а то е точно това и само букета от оцветители и консерванти, с които се обработва месото веднага след разфасоването, крият от вас истинският му вид на мъртва плът. Така ще намалее търсенето, а с това и предлагането, отглеждането и развъждането на добитъка за колене. Така намаляваме парниковите газове, намаляваме и нуждите от фураж за животните. Новите свободни територии започват да се използват за отглеждане на разнообразни растителни храни, които ще задоволяват напълно хранителните нужди на обществото. Доказано е, че земя с големината на Австралия, ще е достатъчна за задоволяване на хранителните нужди на всичките 7 милиарда души, ако са вегетарианци. Има и още един изключително важен аспект на месоядството и това е трупането на негативна карма, чрез това масово убийство на невинни същества, които чувстват болка, страх и ужас, не по-слабо от нас.
Как ви се струва? Една съвсем малка промяна в храненето ни решава толкова много проблеми. Е разбирам, че не всеки може да откаже месото от днес за утре, но и едно намаляване на консумацията, пак е нещо и то голямо, ако е в по-широк мащаб. Пък ако опитате и усетите последвалата от това чистота в мислите и спокойствие в сърцето, може и да продължите и съвсем да се откажете да ядете леш. От личен опит (а и не само) мога да ви гарантирам, че истинската човешка храна е добре балансираната и разнообразна храна от растителен произход (плодове, зеленчуци, ядки, семена, зърнени и бобови продукти, кълнове и др.).  Надявам се вече знаете, че липсата на незаменими (есенциални) аминокиселини, витамин В12 и т.н. са мит и днес стотици милиони живеят дълъг и здравословен живот като вегетарианци. Само в Индия са над 400 милиона. Освен всички гореспоменати причини, да станете вегетарианци, помислете за вегетарианството, като една изключително ценна дългосрочна инвестиция във вашето здраве. Ще отделя отделни статии за вегетарианството, където ще ви запозная с всички положителни аспекти на този начин на живот.
Бъдете по-осъзнати, по-смирени пред нашия Създател и по-състрадателни към всички живи същества и съм сигурен, че съвсем скоро ще заживеем в един по-добър свят, където здравето, щастието  и изобилието, няма да са неща, за които ще трябва да плащаме.
АКО МАТЕРИАЛА ВИ ДОПАДА, МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА НЕГОВОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ, КАТО ГО СПОДЕЛИТЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

1 коментара:

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА