ПАРАДИГМА ЗА ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ

Written By Georgi Kirov on вторник, 25 февруари 2014 г. | 11:22

Здравейте приятели!

Напоследък все по-често у мен се появява желанието да споделя с вас, четящите моя сайт, а дай Боже да достигне и до повече хора, някои мои впечатления, наблюдения и заключения, които се оформиха в съзнанието ми и продължават да се развиват.  Надявам се това, което ще споделя тук с вас да допринесе за излизането ни от многоизмерната криза в която се намираме – духовна, социална и съответно финансова или поне да запали искрицата в сърцата и умовете на мнозина.
Като цяло темата, която ще разгледам в тази статия ще засегне главните причини за кризисното състояние, в което се намираме.
Кой, как и защо е виновен за него?
Едни се събират на протести и винят други за качеството си на живот. Втори сочат като главни виновници за проблемите си тайните общества със задкулисните им планове, дърпащи конците на политическите и икономически марионетки на световната сцена, с цел икономическо робство. Трети приемат, че имат съдба и не могат да сторят нищо.
Да, всички имат право донякъде. Да, политиците ни не са стока! Да, има тайни общества, чиято цел е икономическо господство! Да, всеки човек има някаква съдба, която ОБАЧЕ, той сам гради със своите мисли, чувства и деяния, през живота си или през изминалите такива и в която главна роля играят отношенията ни с Бог!  Ще разгледаме подробно тези твърдения по-долу.
Както вече казах - да, изтъкнатите от различни хора твърдения са вярни доколкото те са факти, но не какви да е  факти - последици, не причини и главни виновници за положението в което се намира обществото днес в абсолютно глобален план.
Ще се постарая да ви запозная накратко с механизма, който обрича днешното ни общество на това нелеко съществуване. С две думи той би могъл да се нарече „Липса на чистота и съзнание за Бог“
Какво имам предвид. Това не е нещо измислено или открито от мен. Аз просто успявам да видя процеса за който става дума в този пост, наяве в действие в нашата реалност и ежедневие.
Няма духовно учение или религия, които да не призовават към чистота – чистота на чувствата, чистота на мислите, чистота в делата и чистота на тялото, както и във всяко духовно течение непрекъснато споменават за пагубните последтвие от егоизма. Именно неспазването и незачитането на този основен духовен принцип е довело обществото до страданията в който се намира днес.
Да, знам, че това сте го чели и слушали и гледали, и ви звучи много истинско, но някак си философско и абстрактно. В следващите редове обаче от абстракция написаното дотук ще се въплъти в конкретика, за да бъде даден тласък на едно по-дълбоко и практическо приложимо разбиране на духовните принципи, напътствия и учения.
НИЕ!!! ЛИЧНО НИЕ!!! СМЕ ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА, КАКВИ СА ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО СЕДЯТ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА НИ ДНЕС!
Ако приемем, че мнозинството от обществото ни е с ниски морални ценности и задръжки, позволява си да прекалява с алкохола, наркотиците, разврата и производните му заведения и стилове музика, хазарта, хапването на плът,  лъжата – предствена като пикантерии пред жадния за клюки народ, липсва му елементарно съзнание за Бог и Божественост, ако щете просто духовност и 90% от интересите му са чисто материални. Айде сега да си предствавим, че това са характеристиките на една почва. Вие лично какво бихте очаквали да избои от тази почва!? Лаленца и кокиченца ли?
Ето, че описахме прекрасните условия, в които да се развият и обособят и политическите и икономически лидери на обществото ни. Един народ, без съзнание за Бог  и духовност, на който главните интереси в живота му са чревоугодничеството, алкохола, разврата, клюките, безцелните забавления и наркотиците, и т.н., посредством ползването най-много и най-често услугите и продуктите свързани с техните слабости, концентрират финансовите средства точно в джобовете на тези, който ги предлагат, а те не са по-морални и с кой знае колко по-изградена ценностна система от своите клиенти, но те са по-предприемчиви. Това им качество обаче им позволява използвайки натрупания капитал от дейностите свързани със моралния упадък на клиентите си да изградят финансови и политически сили, които тясно свързани помежду си и благодарение на стабилния финансов фундамент, на който са стъпили успяват да направят следващата крачка, а именно през прага на входа на парламента и министерски съвет. Това са хора без съвест за влиянието на наркотиците и алкохола над вашето здраве, без съвест за влиянието на боклучавите си „новини“ от жълтите си вестници, телевизии, радиа, сайтове и т.н., без съвест за влиянието на дейността им върху бъдещето ни – децата или върху природата. И от тези очакваме после да се грижат за просперитета на държавата ни да я управляват добросъвестно и да мислят за нашето бъдеще. Ама така е, кой на каквото си е постлал, на това и ще си легне.
Случващото се в парламента и по високите етажи на властта, не е изтинската причина за положението на хората, а това е последствието. Както всяко духовно учение твърди, всяко прекалено желание за сетивно наслаждение бива последвано от страдание, така и нашите слабости са конците или ако щете лостовете с които биваме управлявани и насочвани натам накъдето им е удобно на „управляващите“. Не случайно ги слагам в кавички, защото, не те са управляващите, а Бог и ние като изпълнители на неговата промисъл.
Същия пример, но в по-глобален мащаб се отнася и за целия свят, където към днешно време едни от най-големите корпорации дължат богатсвото си именно на низката осъзнатост на човека като едно с природата и на неговите слабости и пороци. Тези корпорации се държат от точно толкова бездуховни и неосъзнати същества, колкото са и техните потребители, но когато утре техните деца потърсят сметка, тя няма да се плати от предлагащите, а от търсещите, защото те са главната причина за съществуването на цялата тази несправедливост в света.
Разбирам, че почти половиния век комунизъм сериозно е увредил духовността на народа в България, но това не е оправдание да не се обърнем към Бог днес и да осъзнаем, че сме тук единствено и само по негова воля и с единствената задача да Я изпълняваме.
 Приятели, мястото където се води ежедневната битка за един по-добър живот не е на площада, нито в избирателната секция, тя е в нашето ежедневие – 24 часа в денонощиято и 7 дни в седмицата. Докато не изчистим нашата си част, нашето малко място в тази вселена, в тази галактика, на тази планета, в тази държава, и в този град или село и в това тяло и съзнание, всеки поотделно и докато не осъзнаем, че ние сме отговорни за това, по-добро време няма да настъпи. Разберете, утрешното  ни благоденствие зависи от днешната ни чистота и осъзнатост.
Да, протестирайки можем и да получим някаква желана за момента промяна, но новата смяна няма да  е по-различна от старата, докато не променим механизма по който тя е дошла на власт и по който е получила средтвата и вярата в себе си. Това го доказаха както последните политически събития в България, така и множеството такива в държави от Арабския свят и по други части на планетата.
Много хора, когато не са доволни излизат на улицата и скандират, хулят, викат, бият се. Но за мен лично това е един акт на пренасочване на потенциала на агресията навън към околните, като така се избавят от собствената си отговорност за вътрешната работа, която трябва да извършат със себе си. Избягвайки от отговнорността обаче, с този си акт те губят и силата си за промяна. Те си мислят че скандират срещу външните причини за техните несгоди, но реално проявяват едно външно недоволство към собствените си слабости и пороци, които сумарно са главните виновници за положението срещу което са се надигнали.
 
Решението на всичките ни проблеми като човечество е свързано с изграждането на съзнание за Бог, без значение, дали е Христос, Кришна или Аллах. Истинското ядро на всички религии и духовни учения в света се нарича по един начин и това е ЛЮБОВ и се проявява под формата на СЪЧУВСТВИЕ и ДОБРОТВОРЧЕСТВО!  Единствено почиствайки собственото си кътче от този свят (мисли, чувства, дела и тяло) и помагайки и на другите в тази им задача, както и изграждането и развитието на съзнанието ни за Бог и духовност, чрез ПРИМИРЕНИЕ и СЛУЖЕНЕ се крие ключа към бъдещето ни БЛАГОДЕНСТВИЕ като ХОРА.
Изчистим ли себе си, осъзнем ли се като неделима част от тази невероятна екосистема наречена Земя, почувстваме ли всички същества около нас като наши братя и сестри, без значение дали са хора, животни или дървета и започнем ли да живеем по новия начин по който се усещаме, ще започнем да използваме системата за облагородяване на всички аспекти на обществото ни. Средствата ще започнат да се пренасочват ОТ нискоморалните безотговорни предприемачи, нямащи и грам съчувствие към животните, които убиват и пакетират или към планетата ни, която съсипват или пък към хората, които тровят КЪМ новомислещите предприемачи имащи принципи, основаващи се на моралната платформа изградена въз основа на своята духовна осъзнатост и развитие. Тези нови принципи са свързани с новия по-духовно съобразен начин на живот, както в обществото, така и в бизнеса, личната отговорност, устойчивото развитие, възобновяемите източници на енергия, опазването на прирородата, грижата към цялостното човешко здраве и хуманното отношение към животните. По логиката на по-горния не дотам приятен пример, пренасочените капитали ще позволят на политически ориентираните НОВИ, ОСЪЗНАТИ И ОТГОВОРНИ предприемачи да се реализират и като политически сили и лидери, които да поемат кормилото на държавата и да я насочат към нейното по-добро и светло бъдеще.
Изборът го правим АЗ и ТИ, във всеки един момент! От нас зависи в какво общество ще растат и ще се реализират нашите наследници!

Бог с нас и успех!


АКО МАТЕРИАЛА ВИ Е ХАРЕСАЛ, МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ГО, ЗА ДА БЪДЕ В ПОМОЩ НА ПОВЕЧЕ ТЪРСЕЩИ! БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА