Home » , » Филмът "Тайната" или недоизказаната истина...

Филмът "Тайната" или недоизказаната истина...

Written By Georgi Kirov on понеделник, 31 декември 2012 г. | 7:52


Първо нека започна с това, че "Тайната" наистина е едно великолепно начало, един вид събуждане, отваряне на очите за много търсещи хора. Този филм определено има силата да дава надежда и вяра в собствените сили на хората. Всичко това беше "Тайната" и за мен преди повече от четири години и половина. Буквално не дишах, докато гледах филма. Имах чувството, че този филм ми припомня забравена от мен истина, "скрития" от мен, до този момент факт, че човек има силата да повлияе на съдбата си.
Е гледах филма няколко пъти, направо бях научил репликите наизуст. Започнах да правя всичко, както се казва по книга, стъпка по стъпка. Визуализирах, влагах емоция, направих си вижън борд и още хиляда неща. Бях дисциплиниран и уверен в успеха. Да но минаха месеци, а резултати почти никакви. Преглеждах филма всяка седмица, случайно да не съм пропуснал нещо. Не бях. Това ме наведе вече на мисълта, че проблема е може би в непълната информация на самия източник. В много форуми в интернет, както и помежду приятели в разговори установихме, че "Тайната" много силно вдъхновява, но не работи. Ето тук започна моето търсене на липсващата част от пъзела, като след време се оказа, че самия филм е просто една част от  целия пъзел.
Е, ако ми позволите да перифразирам един доста известен, последните няколко години израз, "Не става само с визуализиране, трябва и акъл". Както казах по-горе, оказва се, че филма е просто едно загатване за това какво всъщност можем да постигнем. Неказаните истини във филма са много, но за сега ще ви запозная с най-основните.
Ако сте прочели първите ми две статии (първата и втората) и сте разбрали принципа на нашата обвързаност, нашата колективност, то сигурно се сещате, че ставаше дума и за това, че всеки е роден с определена мисия, определен талант или ако щете дарба, като генералния замисъл на всичко това е всеки да ги използва, за да допринесе по най-оптималния начин за многоизмерното обогатяване на общото съзнание. Всеки от нас носи в себе си твореца, нужен за обогатяване на цялото. Нали не забравихте, че в най-дълбоката си същност ние сме едно общо създание с общо съзнание, което просто на повърхността разпознаваме като отделни проявления. Сигурно вече се питате, какво общо има това с филма.
Ето я и връзката. Истината, е че вселената започва да отрупва човек с благата си, по-най бързия и лесен начин, в момента в който, този човек започне да изпълнява своята уникална мисия. Стъпи ли на своя път, човек попада на магистралата към своя успех. По пътя на своето автентично призвание човек става неуморим, а пред ентусиазма му всички, преди непреодолими прегради вече почти не съществуват. Ето тук, на този етап вече "закона за привличането" започва да действа и да привлича нужните обстоятелства и хора за реализирането на целта. Всичко е "замислено" така че процеса на обогатяване на цялото да става винаги по най-краткия и безпрепятствен път, за това и всеки намерил истинското си призвание, неговата автентична мисия, започва да живее в приказен свят, където всичко свързано с целта му става с минимум трудности.
Всеки от нас има област, в която е по-добър от повечето хора. Всеки си има занимание, някакво хоби, с което занимавайки се, изпитва абсолютно удоволствие и времето сякаш спира да съществува. Едни обичат да рисуват, други да пишат, някои да спортуват, други да се занимават с бизнес. Всеки има талант, който му е даден неслучайно. А възможните реализации на един талант са безбройни. В момента, в който започнем да вървим по собствения си път, ние буквално се сливаме с потока на живота и поемаме в една посока с неговото течение. Всеки, който прояви куража да бъде себе си и да покаже на света красотата на своята душа, ще бъде възнаграден щедро. А бъдете сигурни, че всеки един от нас има какво да покаже и даде.
Много е вероятно още от малки да знаете вашето призвание и вече смело да крачите по пътя към своята мечта, но много е вероятно и все още да си нямате и на представа какво точно искате да направите с живота си. Спокойно, това не е понеже вие нямате талант, това е резултат от наложените от обществото остарели закостенели представи, за това как трябва да протече един един живот, а именно в следната, според тях последователност: училище--> университет-->работа (идва от раб(роб))-->пенсия (я се доживее я не при всичкия този наложен ни стрес през годините). Този стереотип на поведение, създаден десетки години преди ние да се родим, прегазва още в зародиш нашите идентичност и страст, с които сме били родени. Ето тези представи, които още от малки ни биват налагани от нашите родители притъпяват нашите автентични желания за реализация и карат нашите таланти да атрофират. Но спокойно, никога не е късно да ги преоткрием и развием, та те са си в нас все пак. Всеки ги има, дори по няколко.
Надявам се разбрахте главната причина "Тайната" да не работи, както е описано във филма.  Има и още, но те са достатъчно обширни като теми, за да ги обясня в отделни статии.
Благодаря ви, за отделеното време, което се надявам посредством тази статия  да е дообогатило вашата представа за това, как действа вселената.

АКО МАТЕРИАЛА ВИ ДОПАДА, МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА НЕГОВОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ, КАТО ГО СПОДЕЛИТЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА