Home » , » Бъди промяната, която искаш да видиш в околния свят

Бъди промяната, която искаш да видиш в околния свят

Written By Georgi Kirov on понеделник, 31 декември 2012 г. | 8:01




   Предвид това, че сме единно цяло, един общ организъм през който непрекъснато протича обмена на енергия (енергия=информация) между съставящите го клетки, лесно можем да се досетим, че не само влияейки на цялото по определен начин повлияваш и на себе си по същия начин, но и влияейки на себе си по определен начин, така повлияваш и общото състояние на цялото. Това са свойства на холографската вселена с фрактална структура, в която живеем, а именно, че едното, което е част от цялото съдържа цялото в себе си и има всички негови характеристики.



Ето една анимация, която да онагледи фракталната природа на вселената ни :
Следвайки тази посока на мисли лесно стигаме до извода, че работим ли над себе си, развиваме ли се личностно, ние допринасяме за развитието на общия организъм. Ето тук идва отговорността към всички и всичко, да бъдем максимално осъзнати в действията и мислите си. Осъзнатост за мен е това да знаеш кой си, къде си, на къде отиваш и защо. Трябва да знаем, че този живот ни е даден, за да допринесем към развитието на цялото. Трябва да сме винаги нащрек какви мисли и емоции допускаме в нашето съзнание, тъй като това рефлектира  и на общото такова моментално и директно. Наша мисия е да правим всичко възможно да следваме нашия уникален път, нашата посока в живота зададена ни още преди раждането ни, от вселенския разум. Всеки от нас има автентична неповторима мисия, която му е дадена с цел да допринесе по най- добрия начин за общото благосъстояние (очаквайте скоро статия с напътствия как да открием призванието си, ако все още не сте разбира се :) ). Всеки един от нас носи отговорността за нашата позитивна промяна, нашето развитие и нашата еволюция като колективно съзнание.
Тук много от вас биха ми опонирали: "Добре де Георги, на думи всичко звучи много логично, но на практика една лястовица пролет не прави." Добре, веднага се съгласявам, понеже истината както винаги е по средата.
Да, наистина, за да може промяната, тръгнала от частта, от единицата да обхване цялото, трябва самата промяна да обхване поне един процент от цялото. Ефекта при който само един процент от цялото е нужен да се реализира цялостната промяна, чрез квантов скок, без да е нужно всяка една единица от оставащите 99% да се променя поотделно е известен още като "Ефекта на стотната маймуна", а нужният един процент се нарича "критична маса". Ето и причината този ефект да бъде наречен така. Следващия материал е от spiralata.net:
"Японската маймуна Макака Фуската е била наблюдавана в естественото й обкръжение в течение на 30 години.През 1952 на остров Кошима учените пускали на пясъка сладки картофи за маймуните. Маймуните харесвали вкуса на картофите, но не и този на нечистотиите, които полепвали по тях.Една 18-месечна женска наречена Аймо открила, че може да реши проблема като измие картофите в близкия поток. Тя научила на този номер и майка си. Приятелите, с които си играела, също го научили и научили и своите майки.Между 1952 и 1958 всички маймуни се научили да мият картофите.Само възрастните, които подражавали на своите деца, обаче, усвоили това нововъведение. Останалите възрастни продължавали да ядат картофите мръсни.Тогава станало нещо изумително. През есента на 1958 определен брой от маймуните на острова миели картофите – техният точен брой не е известен.Да предположим, че в даден момент 99 маймуни на острова са миели картофите. Да предположим още, че една сутрин на това се научила и стотната маймуна.Същата онази вечер почти всички маймуни от този вид миели картофите преди да ги ядат. Когато стотната маймуна добавила своята енергия, пробивът станал. Най-изненадващото било, че този навик преплувал морето и маймуните на остров Такасакияма също го усвоили.Съществува момент, когато ако само още един човек се настрои спрямо нещо ново, полето се усилва дотолкова, че се разпространява над всеки."
В заключение бих могъл просто да кажа, че щом сме на този свят наша отговорност е да бъдем и "първата" и "стотната маймуна", да бъдем пионерите, лидерите в нашата еволюция и в същото време, нужните за нея последователи и поддръжници едновременно. Трябва да съчетаем в себе си едновременно духа на търсенето, себеразвитието, иновацията и този на подкрепата и следването, за да бъдем в нужната за нашата всеобща реализация и благосъстояние хармония.
Бъдете щастливи и осъзнати!

АКО МАТЕРИАЛА ВИ ДОПАДА, МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА НЕГОВОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ, КАТО ГО СПОДЕЛИТЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА