Home » , » НИЕ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО И РАЗВИТИЕТО НИ ЗАВИСИ ОТ ОСЪЗНАВАНЕТО НА ТОЗИ ФАКТ

НИЕ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО И РАЗВИТИЕТО НИ ЗАВИСИ ОТ ОСЪЗНАВАНЕТО НА ТОЗИ ФАКТ

Written By Georgi Kirov on понеделник, 31 декември 2012 г. | 8:11


Много често се оказва, че най-големите истини в нашия живот са точно под носа ни, предрешени като най-обикновени факти, които ние просто приемаме като фон за всичко останало, което се случва покрай нас. Е за мен, а и за почти всички велики за мен хора, с трудовете на които съм имал честта да се запозная, един такъв безкраен източник на ориентири към истината е природата. Запознавайки се с нейните основни принципи, ние опознаваме и самите себе си. Все пак ние сме част от нея и всеки протичащ в нея процес е пряко свързан с нас като вид и като съзнание.
Е нека се върнем 13,7 милиарда години назад до момента на раждането на нашата вселена или така нареченият "Голям взрив". Всички научни изследвания и последвалите от тях заключение сочат, че преди взрива абсолютно цялата материя, от която днес сме изградени ние, цялата позната ни природа, цялата вселена с всичките  ѝ планети звезди и всякакви други космически тела, абсолютно всичко е било съсредоточено в пространство по-малко от ядрото на атом. Да, знам, че дори не можете да си го представите, при мен е абсолютно същото. Това е отдавна доказан факт, за който всеки по-любопитен може да "попита" Гугъл, така че да не задълбаваме около него и да преминем към логичните изводи, които можем да си извадим от този факт. Такааа, значи всичко е било едно цяло, а след това "бууум"... (сигурно си мислите, че всичко се е разпиляло на парчета от които са се създали в последствие  всички космически тела) ...е ето я и "новината". Никога, нищо не е ставало на отделни части. <-- Това го запомнете за сега!
Тук идва момента обаче да си изясним какво всъщност е материята. Живеем със заблудата, че материята е нещо твърдо, грубо и плътно, като ние различаваме различни типове материя, в зависимост от това колко плътна е тя и спрямо останалите нейни свойства, които ние определяме посредством възприятията на нашите пет сетива. Отдавна квантовата физика е доказала обаче, че материята не е нищо друго освен енергия с определена  честота на вибрацията, в зависимост от типа си. Друг доказан от квантовата физика факт е, че това, което ние възприемаме като плътно и масивно, всъщност в по-голямата си част е празно. Ето го и обяснението. Знаем, че цялата материя, която познаваме е изградена от атоми. Е ако приемем, че ядрото на един атом е голямо колкото баскетболна топка, то неговите електрони ще обикалят на разстояние от ядрото, не по-малко от 30 километра, като цялото пространство между ядрото и електроните остава "празно". Използвах кавичките в последното изречение, за да си оставя вратичка да уточня, че това пространство в действителност е запълнено с енергия, която е пропита във всяко съществуваща единица в тази вселена. Тази енергия минава през всичко и тя самата е всичко. Тези неща, който виждаме като отделни обекти, всъщност са части от една  и съща енергия вибрираща просто с различни честоти. Тъй като нашите органи за осезание са пригодени така, че да ретранслират различните честоти на вибрация в отделни осезания, за да се справяме разбира се, по най-добрия за нас начин в тази реалност и да можем да разпознаваме полезното за нас от опасното, се получава така че ние възприемаме различните честоти на една и съща енергия като отделни обекти в пространството.
Така, след като вече си имаме някаква представа от това, какво е материята бихме могли да се сетим, как цялото това огромно нещо, наречено "Наша вселена"  се е намирало в пространство по-малко от ядрото на атом, а именно под формата на един вид нагнетена почти до експлозия, потенциална енергия. Но това в случая, в сравнение с това към което се стремя да ви фокусирам вниманието е просто интересен факт. А  генералния извод, който трябва да си направим е, че по време на експанзивното си разширение след взрива тази енергия е останала едно неделимо цяло, а не се е разкъсала на части, което си е направо невъзможно. 
Част от това неделимо цяло сме и ние. Енергията от която сме създадени ние и нашите души ("Ние нямаме души, ние сме души и имаме тела"), преди 13,7 милиарда е била там в това пространство по-малко от ядрото на атом, а сега е тук навсякъде около нас и в нас. Ние сме част от тази енергия, следователно на енергийно ниво ние сме едно. Ние просто сме различни по вибрация проявления на една енергия. <-- Запомнете и това!
След като вече знаем, че сме част от едно неделимо цяло, то би трябвало вече да се досещаме, че действията на всеки един от нас, насочени в каквато и да е посока, рефлектирайки по определен начин върху някой или нещо, които са част от цялото, от което сме част и ние,  ние дори не индиректно а направо директно оказваме влияние по същия начин върху самите себе си и върху собствения си живот. Ето и пример. Направим ли добро на някого, ние правим добро на част от цялото, от което сме част и ние, следователно и получаваме добро. Същото е и със негативните (нискочестотните) действия.
Това обаче не се отнася само до действията, а и до мислите. Вече има достатъчно уреди, като електроенцефалографа например, които могат реално да засекат и измерят съвсем реално човешките мисли. Мислите ни са под формата на енергийни вълни с различни дължини и честоти, като на енергийното ниво, за което говорихме по-горе, по сила не се различават от нашите постъпки и действия например. С други думи трябва и да внимаваме какви мисли допускаме в съзнанието си, защото те имат реална измерима сила с която повлияват нашата реалност.
Е статията излезе малко по-дългичка, но предвид сериозната материя, мисля, че обема ѝ е оправдан. Надявам се вече сами да стигате до заключението, че единствения начин да живеем в благоденствие е да помагаме на другите наши братя и сестри да живеят така.

АКО МАТЕРИАЛА ВИ ДОПАДА, МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА НЕГОВОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ, КАТО ГО СПОДЕЛИТЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА