Home » , , , » ОТ КАКВО ЗАВИСИ НАШЕТО ЗДРАВЕ

ОТ КАКВО ЗАВИСИ НАШЕТО ЗДРАВЕ

Written By Georgi Kirov on понеделник, 31 декември 2012 г. | 8:19


Признавам, че темата, която засягам с настоящата статия е изключително широка и многоизмерна. Това се забелязва дори само от определението на състоянието „Здраве” в Уикипедия : При хората, това е общо състояние на ума, тялото и духа, при което няма болест, нараняване или болка, СЗО дава по-широка дефиниция: "състояние на пълно физическо, умствено и социално благосъстояние и липса на заболяване или неспособност, непригодност." Поддържането и повишаването на здравето се постига чрез различна комбинация от физическо, умствено и социално благосъстояние и благоденствие., като дори тук са споменати една малка част от факторите определящи нашето здравословно състояние. Ще се постарая все пак, в този пост да не подмина нито един от тях.

Голямата част от хората днес гледат на смущенията в здравословното си състояние от прекалено ограничена перспектива. Когато в живота им се появи някакво заболяване или състояние, те търсят причината вън от себе си и не обръщат внимание на това, че болестите и състоянията са външен израз на вътрешна (душевна) дисхармония. Причини също така може да са нездравословния начин на живот (храна, вода, физическа активност, замърсена околна среда), начина на мислене и чувстване и въобще възприемане на заобикалящата ни среда. Друга причина може да е кармична обремененост, която имаме да изплатим дори от минал живот. За съжаление все още има и случай на умишлено негативно енергийно въздействие върху хора. Една от най-сериозните причини за влошаването на здравето, обаче си остават ниската здравна култура и нежеланието на хората да се образоват в тази насока.
Когато обаче някой се разболее и отиде на конвенционален медицински преглед, доктора като програмиран му изписва някакво хапче, което най-често заглушава симптомите, т.е. „закърпва” ситуацията  и така до следващия път. В конвенционалната медицина липсва холистични (цялостния) подход към здравето, в който се търси първопричината за заболяването, ако ще тя да е дълбоко в душата на пациента (където най-често е). Не искам да ме разбирате грешно. Съвременната конвенционална медицина е изключително ефективна и незаменима при спешни случаи, травми и животоспасяващи операции, но в останалите случаи тя реагира много неадекватно. При едно хронично състояние например засипват пациента с купища лекарства, които водят със себе си и известните странични ефекти и увреждания, които стават причини за нови болежки, чиито симптоми конвенционалните лекари потулват с още химия и така омагьосаният кръг се затваря.
При един холистичен подход към здравословния проблем, прегледа продължава значително по-дълго. На пациента се отделя значително по-голямо внимание по време на диагностиката, като съвременните холистични лекари не отхвърлят достиженията на стандартната медицина, а ги надграждат с множество хомеопатични, психологически, философски и духовни методи и прийоми. Те третират едно заболяване многоизмерно, във физически, емоционален и ментален аспект.
Понеже статията е от общ характер, само набелязвам теми, които ще бъдат разгледани по-подробно в бъдещи статии. Целта на тази е, човек да разчупи съзнанието си и в следствие от това да поеме той сам отговорност за своето здраве, а това означава да започне да живее по-осъзнато, да внимава какво мисли, какво чувства, как възприема живота, какво яде и пие и как прекарва свободното си време.
И за да бъда по-полезен за прочелите тази статия ето един универсален съвет за здрав живот, а именно пазете мислите, чувствата и телата си чисти и здравето ще е ваш спътник през целия ви живот.
АКО МАТЕРИАЛА ВИ ДОПАДА, МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА НЕГОВОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ, КАТО ГО СПОДЕЛИТЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА