Home » , , » ЗА ЦЕЛИТЕ И СРЕДСТВАТА И ПРАВИМ ЛИ ВЪОБЩЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЯХ ДНЕС

ЗА ЦЕЛИТЕ И СРЕДСТВАТА И ПРАВИМ ЛИ ВЪОБЩЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЯХ ДНЕС

Written By Georgi Kirov on понеделник, 31 декември 2012 г. | 9:02


Ако попитате един средно-статистически човек в днешни дни, каква му е целта в живота, какво най-често получавате като отговор? Аз лично най-често съм чувал, неща от типа на къща, кола, пари, кариера, известност и т. н. Това са целите на повечето хора. Неща, за които се инвестират безкрайно много нерви, енергия и какво още? ВРЕМЕ! Най-скъпия ни ресурс, с който разполагаме, а той е ограничен, и безценен. Заменяме го за вещи, които до няколко, айде до най-много няколко десетки години я съществуват, я не. И моля ви, не ме разбирайте неправилно, не казвам, че тези неща са излишни или нямаме нужда от тях. Докато сме тук, в тази реалност и при тези условия на живот, те са ни нужни, докато не развием разбира се, крайно закърнелите си способности на телепатия, материализация, дематериализация, левитация, телекинеза, телепортация и т.н. но това е друга тема.

Как ви се струва, дали е нормално, да прахосваме безценното чудо живот, което ни е дарено от Бог с толкова бащина любов, за някакви си неща, които ще ти донесат някаква мимолетна наслада? След това, в търсене на поредната доза удоволствие, ще започнем да преследваме следващото също толкова празна и безкрайно кратка доза от това чувство. И така докато един ден не осъзнаем, че живота ни е минал, а зад нас е останало само едно бунище в следствие от нашето консуматорско поведение, което доста надценено някой биха нарекли живот. Да, надценено, защото това си е просто едно съществуване.
А дали нещата биха се развили по този начин ако на колата, парите, къщата, последния модел смартфон или лаптоп бяхме гледали като на СРЕДСТВА? СРЕДСТВА за проявление на човешкото! СРЕДСТВА чрез които ние по-лесно да изпълним това, за което сме тук, а именно да сме полезни с това което можем и знаем на другите.
Бог ни е дал живот, за да се развиваме като духовни същества и да помагаме на другите да се развиват. Правейки това, всеки по своя личен и абсолютно автентичен начин е в служба на Този, Който е първопричината ние да сме тук с вас в този момент. Или казано с други думи, ние сме тук, за да се развиваме служейки на Бог.
 Представете си свят, в които всеки се занимава с това, което му доставя най-голямо удоволствие и го споделя с останалите. Всеки си има някаква страст, а когато човек прави нещо със страст и го сподели, ето тогава той живее истински и е в най-голяма полза на обществото. Но не е само това. На колкото повече хора помагаш да водят по пълноценен начин на живот, толкова повече и Бог ти се отблагодарява, дарявайки те с неподправено и постоянно чувство на щастие и пълноценност. И това не е единственото, с което ни дарява нашия изначален Баща. Изпълнявайки своята мисия, ние биваме дарявани и с най-пълноценните и положително наситени човешки взаимоотношения, на които човек като такъв може да се радва на тази планета. Също така като отплата за нашата автентичност и искреност получаваме всички онези играчки, които правят живота ни по-лек и по-комфортен, но те идват като следствие от реализацията на нашия потенциал като хора, а не както в по-горе посочения вариант да сме си пропилели живота в изкарването на парите за тях.
Това е положението! Колкото повече помагаш, толкова повече ти се помага! Колкото по-истински и автентични сме, толкова по-полезни сме и на толкова по-пълноценен живот в изобилие и щастие се радваме.
Разбира се, има много хора, които имат професия, която не е страстта на живота им, но това не означава, че пропиляват времето си и трябва видиш ли, веднага да напуснат. Нищо подобно! Просто правете това, което можете, с това което имате там където сте... Това е напълно достатъчно! Казали са го хора, които са успели в живота създавайки сами липсващите за това условия. След работа имате време, почивните дни също. Изхвърлете от навиците си вечерните сапунки и безсмислените клипове или предавания. Посветете свободното си време на това да намерите своя автентичен талант. Това ще е най-добрата инвестиция, която някога сте правили.

Имайте куража да бъдете себе си! Намерете това, с което Бог ви е дарил и го споделете, с колкото хора можете. Всеки от нас е дарен с божествена искра, щом е тук... 

АКО МАТЕРИАЛА ВИ ДОПАДА, МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА НЕГОВОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ, КАТО ГО СПОДЕЛИТЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

1 коментара:

  1. Здрасти.

    Харесва ми статията, но това със страстта нещо не ми пасва.
    Във веданта се казва, че страстта е вътрешен враг.

    Живи и здрави :-).

    ОтговорИзтриване

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА