Home » , , , , , , , » ЗАЩО И КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ С ВИСШИЯ СИ АЗ – ТЕХНИКИ, СЪВЕТИ И НАПЪТСТВИЯ

ЗАЩО И КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ С ВИСШИЯ СИ АЗ – ТЕХНИКИ, СЪВЕТИ И НАПЪТСТВИЯ

Written By Georgi Kirov on петък, 5 юли 2013 г. | 0:31

С тази статия продължавам темата за висшия Аз и целта на живота от миналия материал, като както обещах в него, сега ще посоча и разясня начините чрез които можем да се свържем с висшата си същност.
Нека преди това обаче, с няколко реда да допълня представата за висшият Аз и нашата мисия. Твоят висш Аз, това е твоята оригинална, напълно автентична същност. Висшият ни Аз е древен, точно колкото вселената, а може би и още повече. Той е безкрайно мъдра същност, чиято проекция сме ние самите. Създаден е директно от божествения източник, не е ограничен в текущата ни инкарнация и има достъп до цялата хронология на живота ни, минало, настояще и бъдеще. Висшият ни Аз е източника на интуитивните ни знания и напътствия. Той „съдържа” всичко, което ни е нужно, за да изпълним мисията си, това е нещото, за което той копнее, и причината за която сме тук, сега на тази земя.

 Както стана дума в миналата статия, цел номер едно на живота ни е да се свържем с този източник на познание и мъдрост и посредством него да изпълним нашето истинско, напълно автентично и неповторимо призвание.
На тази земя сме, за да осъзнаем себе си, като духовни същества с уникални способности и таланти. Веднъж осъзнали го, остава да приложим и впрегнем всичките си знания, таланти и способности в служба на човечеството и Бог.
Текущата статия не е за хората, които вече са на своя път, изпълнени с ентусиазъм, любов и благодарност към това с което се занимават. Те вече са установили трайна връзка с висшата си същност и са в процеса на изпълнение на мисията си.
За всички останали, намиращи се, все още на пътя на търсещия призванието и смисъла на живота си, нека разгледаме няколко начина за постигане на връзката с висшата ни същност.
Какво ни е нужно, за да успеем да се докоснем и свържем с нашият висш Аз? Ще споделя няколко метода, като е добре те всички да се практикуват паралелно и постоянно, за да имат максимален ефект.
Нужно ни е по-често да оставаме насаме със себе си в тишина, наблюдавайки нашите мисли, емоции и чувства. Състоянието тишина е най-близко до това на чистата потенциалност на всемира. Състояние на връзка с висшия разум. Останем ли обаче сами, мислите ни като непослушни дечица започват да подскачат насам – натам, а егото започва да мрънка: „Какво правиш, защо се занимаваш сега с това, няма нужда, аз съм истинската ти същност, я дай по-добре да се забавляваме с нещо и т.н.” Егото е нещо много хубаво и полезно, но само докато то служи на нас в пълна хармония с висшия Аз. Премине ли границата на служенето, нашата автентична същност губи контрол над живота. Така стигаме до извода, че ни е нужно средство с което да преодолеем „играта” на егото чрез смирението му. Ето защо аз намирам молитвата и по-точно нейната искрена форма за най-добрата медитация.  Като казвам молитва, нямам предвид някоя точно определена формула, въпреки че Учителя Беинса Дуно и Лечителя Петър Димков са дали много прекрасни такива, които могат да се използват. За да има ефекта на смирението и искреността обаче, можете да използвате за основа някоя известна вам молитва, като я надстроите с ваши думи, така че да я усещате по-близка до сърцето си. Молитвата трябва да отговаря на няколко критерия, за да бъде максимално пълноценна. Тя е за засвидетелстване на благодарност, любов и смирение към божествената същност на вселената, а не за искане на материални ценности. Веднъж възстановили изначалната си връзка с източника и намерили се на пътя на мисията си, материалните блага ще ви бъдат в изобилие. Засвидетелствайки благодарността, любовта и смирението си пред Бог, ние показваме готовността си да бъдем ангажирани в служене към него посредством автентичните таланти и способности, които притежава висшият ни Аз. При достатъчна искреност, молитвата на едно по-високо ниво преминава в медитация, в една стабилна връзка между нас и нашата божествена частица.
Друго нещо, което помага за свързването с нашето автентично, оригинално Аз е внимателно и редовно да се вслушваме в шепота на сърцето си, относно неговите желания, емоции и чувства. Много важно е обаче да не ги бъркаме с тези на егото. Именно за това ще ни помага и медитацията, да подобрим комуникацията със сърцето си. Чувствата и емоциите от сърцето са канализирани от нашият висш Аз и са един вид напътствия, които ако следваме ще излезем на главния път на нашата мисия.  Когато засвидетелстваме вниманието си към висшата ни същност, ще получим и внимание от нея под формата на още по-стабилна връзка с нея и още по-качествена комуникация. Пак повтарям да се внимава гласа на сърцето, респективно този на висшата ни същност да не бъде бъркан с този на егото! Ето един съвет, за да бъдат разграничени. Ако усетим, че сме намерили нашето призвание, нека попитаме себе си, дали това ни занимание добавя стойност в живота на хората или въобще има ли този потенциал да го направи. Ако отговора е не, значи ни предстои още търсене, но това не означава да се откажем от нещата, които ни доставят удоволствие и чувство за пълноценност в живота, а напротив. Това са маркерите водещи към призванието ни. Просто трябва да потърсим още малко, явно сме на правилния път!
Още нещо, което доста помага за доближаването до автентичната ни, изначална същност е един въпрос, който ако си го задаваме и му отговаряме искрено всеки път, когато пред нас се изправи избор, който трябва да направим би насочил живота ни в правилната посока. Ето го и въпроса: „Как би постъпил моя висш Аз в тази ситуация, при тези условия, какъв избор би направил Той според неговите ценности?”
 Първо на чисто практическо ниво, избора направен според условията на този въпрос облагородява в голяма степен начина ни на живот, правейки го по-подходящо поле на изява на висшата ни същност.
И второ,  живеейки според предполагаемите от нас ценности на висшият ни Аз, такива като истина, състрадание, любов и мъдрост ние малко по малко със всеки осъзнато направен избор Го въплътяваме в живота си и така се свързваме с него.
И като едно последно напътствие е съветът за чистота, както на физическо, така и на мисловно и емоционално ниво. Всяко едно замърсяване, на някое от тези нива би могло да възпрепятства значително енерго-информационния обмен, между нас и висшият ни Аз.  Както духовният български колос Георги Изворски съветва: чисти мисли, чисти чувства, чисти дела и чисти тела! Със сигурност това е разковничето на пълноценният живот!

Желая ви успех в постигането на висшата си същност и осъществяването на изначалния ви замисъл, за това прекрасно приключение наречено живот!
                                                                                                                           

АКО МАТЕРИАЛА ВИ Е ХАРЕСАЛ, СПОДЕЛЕТЕ ГО, ЗА ДА ПОМОГНЕ И НА ДРУГИ ПО ПЪТЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА