ЗА ФЕЙСБУК ДУХОВНОСТТА

Written By Georgi Kirov on понеделник, 14 октомври 2013 г. | 23:47

Хора, хайде освен на статуси да станем малко по-духовни и осъзнати, и на действия!

В никакъв случай не искам тази статия да звучи наставнически и затова я пиша в първо лице множествено число...

Споделянето на  чужди мисли и твърдения, под формата на шарени картинки и статуси, които желаем да притежаваме като лични качества, но все още не сме ги възпитали у нас, единствено понижава потенциала на тяхната реализация в нашата личност. 

Веднъж споделени, тези желани качества под формата на статуси, крилати мисли на картинки и прочие, и започнали да получават лайкове, залъгват съзнанието ни, че ние наистина притежаваме тези качества и видиш ли вече получваме похвалите и одобрението на социума за тях. 

Това не е реално! Това е една социално-емоционална мастурбация...

Изкуствено задоволили нуждата си от социално признание и одобрение към личността ни, ние губим потенциала на тази наша естествена нужда, позволяваща ни да изградим реално в себе си желаните личностни и духовни качества и да ги въплътим в реалния живот.

Така забавяме значително нашето еволюционно развитие!

Не казвам да не споделяме, а просто да го правим осъзнато и да споделяме лично постигнати прозрения и мнения, а не изтъркани фрази и всеобщи истини, понеже колкото и да са вярни и хубави, те най-често все още не са част от нас и се активира гореспоменатия механизъм. Така, хем ще сме по-полезни на останалите, хем ще изразим себе си по един оригинален и удовлетворяващ нашите емоционални потребности начин.

Фейсбук е уникално полезен инструмент, но много лош господар...

АКО СТАТИЯТА ВИ Е ХАРЕСАЛА, СПОДЕЛЕТЕ Я, ЗА ДА ПОМОГНЕ И НА ДРУГИ ПО ПЪТЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА