Home » , , , , , » 5 НЕЩА, КОИТО ЗДРАВИТЕ ХОРА ПРАВЯТ ВСЕКИ ДЕН ПРЕДИ РАБОТА

5 НЕЩА, КОИТО ЗДРАВИТЕ ХОРА ПРАВЯТ ВСЕКИ ДЕН ПРЕДИ РАБОТА

Written By Georgi Kirov on вторник, 21 януари 2014 г. | 4:08

Добавянето на още 5 неща, които трябва да свършиш през деня, обикновено означава отнемане на допълнително време, нали?
Обикновенно да, но не и в този случай!
Когато тези пет неща са замислени да дадат една по-ефикасна и здравословна посока на твоя ден, резултата всъщност е точно обратния: повече време да правиш това, което обичаш, с по-малко стрес, със спокоен ум и с тяло, което се чувства прекрасно.
Тук са петте стъпки за действие, за да се чувствате по-малко изцедени и по-доволни от себе си, когато деня е свършил:

1. ПИЙТЕ ТОПЛА ВОДА С ЛИМОН
Стартирането на деня с хидратация винаги е добър избор!
Затоплянето на водата и добавянето на лимонов сок (прясно изцеден – бел. ред.) активира храносмилането ви, като по този начин вече сте взели вашето първо решение за деня, в правилната посока към вашето здраве.

2. ДВИЖЕТЕ СЕ
Правете разтягания, отидете да бягате, правете йога или каквото ви е любимо. Раздвижването на тялото веднага след ставане действа енергизиращо, понижаващо стреса и причистващо съзнанието. Прекрасен начин да започнем деня си!

3. МЕДИТИРАЙТЕ, ВИЗУАЛИЗИРАЙТЕ, ПЛАНИРАЙТЕ, УТВЪРЖДАВАЙТЕ (МОЛЕТЕ СЕ – бел. ред.)
Настройте тона на деня си с позитивно намерение и ще бъдете изненадани, колко далече ще ви заведе тази настройка.
Дали ще е повтаряне на увърждение или седене в тишина за две минути, вие ще повдигнете вашето настроение и ще поставите усмивката на лицето си. Гарантирано! Визуализацията как протича вашия прекрасен ден ви позволява да създаде своя най-идеален ден, преди още да сте прекрачили прага на входната врата.
(Молитвата с правилната настройка от благодарност и смирение ще ви даде това дълбоко чувство за омиротвореност. – бел. ред.)

4. ПЛАНИРАЙТЕ СВОИТЕ ЗАДАЧИ
Да, да, всеки има списък със свсоите задачи, нищо ново. Превръщането му в план за действие обаче е решителният фактор. Ето как:
В началото на всяка седмица (или най-добре неделя вечерта – бел. ред.) вземете списъка си със задачи и разпределете задачите по дните от седмицата, които са най-удобни и/или подходящи за извършването на дадената задача. После ги подредете в ред, започвайки от задачите, които трябва да свършите преди работа, след това по време на обедната почивка и накрая тези, които трябва да се вършат след работа. Започнете с най-важните! Може да забележите, че някои от задачите ви не са от най-спешните, (ако не са и важни – правете разлика между спешно и важно – бел.ред.) значи могат да почакат.
Добавянето на няколко изпълними задачи към всеки ден премахва безпокойството от изглеждащия безкраен списък. Зачеркването на четири от четири задачи за деня ви кара да се чувствате ,мого по-пълноценно отколкото зачеркването на четири от дългият списък с двайсет, които дори продължават да се увеличат.  (поставяйте си реални цели, за да не останете разочаровани от себе си –бел. ред.)
Планирането на всяка задача, която искате да свършите прави графика ви по-лесно управляем, като също така ви помага по-лесно да си дадете сметка докъде сте стигнали с изпълнението на задачите си. Знаейки с кое до къде сте стигнали можете да взимате решения в движение, като едновременно с това ще избегнете излишните нерви.
Позволете ми и да си противореча малмо, но гъвкавостта също е ключов фактор тука. Ако се окажете в ситуация с по-малко време от очакваното, не се тормозете, просто намерете задача от вашия график, която да преосмислите и да  отложите за малко по-късно през седмицата. А може би вие не сте намерили време за въпросната задача, понеже не е толкова важна за вас, колкото сте си мислили.

5. ЯЖТЕ ЗАКУСКА (И СИ ОПАКОВАЙТЕ ОБЯДА!)
Гладният човек не е достатъчно ефективен по време на работа, нито е толкова приятно да се комуникира с него. Направете на себе си ( и на всички около вас) услуга и най-малкото започнете деня си нахранени.
Когато за обяд си носите храна от вкъщни вие правите три неща за себе си: спестявате пари, осигурявате си здравословно хранене и се предпазвате от огладняването около  3 часа следобед, което често се превръща в половин час мотаене къде и какво да се яде. Каква загуба на време само!  

Източник: Меридит Нордъм / mindbodygreen.com


АКО СТАТИЯТА ВИ Е ХАРЕСАЛА И ВИ Е БИЛА ПОЛЕЗНА, МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ Я С БУТОНЧЕТАТА ДОЛУ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА