Home » , » ЗА ВРЕДАТА ОТ МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ И КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНО

ЗА ВРЕДАТА ОТ МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ И КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ НАЙ-ЕФЕКТИВНО

Written By Georgi Kirov on вторник, 12 март 2013 г. | 5:03


Доказателствата, че радиацията от мобилните телефони причинява рак растат с всеки изминал ден.
Mикровълновата радиация се излъчва от мобилния телефон когато той е включен, независимо дали човек разговаря по него или не.
Докладът „Interphone
Докладът "Interphone" представлява изследване на стойност 16,5 милиона британски лири, продължило едно десетилетие, ръководено от Световната здравна организация (СЗО). Целта му е била да проучи има ли връзка между използването на мобилни телефони и риска от развитие на мозъчни тумори.
Изследването е проведено в сътрудничество между 13 различни нации. То е било финансирано, забележете както от правителствата, така и от индустрията!

Докладът бе критикуван за множество недостатъци! Изследването продължило 10 години, като тогава, дори хората най-често използващи мобилни телефони, били сравнително скромни в продължителността на разговорите си, в сравнение с днешните стандарти. Основният извод е, че тези, които използват мобилните си телефони поне 30 минути дневно в продължение на едно десетилетие, биха били изложени на по-голям риск от развитие на рак на мозъка. Тревожен е фактът, който подчертава, че в рамките на 20-30 години не може да се види напълно въздействието на мобилните телефони. Някои от другите констатации са все още малко неясни и е необходимо да бъдат извършени допълнителни изследвания, особено по отношение на ефекта от използването на мобилни телефони от деца.
Или с няколко думи, резултата от изследването е бил "Бля-Бля", в полза на спонсорите му...

Световно изследване за връзката между мобилните телефони и влошеното здравословно състояние

Швеция - учени от Швеция твърдят, че хората, които започват да използват мобилни телефони, ненавършили 20 години, е пет пъти по-вероятно да развият определен вид тумор, тъй като черепът им е по-тънък, а мозъкът им все още се развива.

Австрия - изследвания, проведени от университета в Грац сочат, че 68% от мъжете, които носят мобилни телефони в джоба на панталона си, са с увредени сперматозоиди.

Австралия - професор Курана, доцент по неврохирургия в Австралийския национален университет по медицина, заявява, че "има значителни и непрекъснато увеличаващи се доказателства за връзката между използването на мобилен телефон и някои видове мозъчни тумори".

Великобритания - Департаментът по здравеопазване на Великобритания не е обновявал насоките си в продължение на повече от четири години. В тях е записано, че децата е добре да избягват "несъществените" разговори, а възрастните трябва да бъдат "кратки по телефона".

Докато първите мобилни телефони се появиха през 80-те години, то през последните 5-10 години, те са достъпни за млади и стари. Развитието на типични заболявания, като рак, може да отнеме до 30 години след излагане на канцерогени като азбест, но все още не се знае времевия диапазон, свързан с мобилните телефони. Часовникът вече може да е започнал да тиктака, така че не позволявайте на вас или  на вашите близки да продължават да поемат риска.

Мобилните телефони излъчват микровълнова радиация която е налице винаги и постоянно, когато той е включен, а не само когато говорите. Забравете за момент за всички интелигентни функции и приложения на мобилния си телефон. Вместо това опитайте да мислите за него като мини-микровълнова фурна без предпазни стени. Сега се опитайте да си представите как държите мини-микровълнова печка до главата, сърцето или слабините си. Не бихте го направили, нали? И все пак ние всички го правим и то всеки ден.

Мерки за по-безопасно използване на мобилния  телефон:

1. Намаляването на времето, в което използвате мобилния си телефон ще намали риска за здравето.  Наистина лесно.

2. Заменете разговора със съобщение, когато е възможно.

3. Защитете себе си,  като  поставите вашия мобилен телефон в предпазващот радиацията калъф, докато го носите със себе си.

4. Докато спите нощем се защитете, като сложите на достатъчно голямо разстояние от себе си мобилния телефон или използвайте предпазващ от радиацията калъф.

5. Ако трябва да проведете важен и разговор, направете го с хендсфри с кабел или използвайте популярните напоследък и ефективни калъфи за мобилни телефони, които предпазват от вредните лъчи.

6. Забранете на детето си да използва телефона, когато е възможно. Когато това не е възможно, се уверете, че то използва мобилния телефон безопасно чрез споменатите начини.по-горе.

АКО СТАТИЯТА ВИ Е ХАРЕСАЛА И ВИ Е БИЛА ОТ ПОЛЗА, ПОМОГНЕТЕ НИ ДА Я ПОПУЛЯРИЗИРАМЕ, КАТО Я СПОДЕЛИТЕ С БУТОНИТЕ ПОД НЕЯ, ЗА ДА ПОМОГНЕ И НА ДРУГИ В ТЯХНОТО ТЪРСЕНЕ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА