Home » , » ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ СИНЬО-ЗЕЛЕНИТЕ ВОДОРАСЛИ

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ СИНЬО-ЗЕЛЕНИТЕ ВОДОРАСЛИ

Written By Georgi Kirov on четвъртък, 21 март 2013 г. | 8:34


АФА на прах
Синьо-зелените водорасли са една от най-пълноценните храни на нашата планета. 
Най-разпространените и консумирани видове от това семейство са Спирулина и АФА (Афанизоменон флос-акве). Тези два вида синьо-зелени водорасли се считат за супер храни, поради изключително високата концентрация на протеини в тях (60-70%), витамини и много други ценни хранителни вещества.


Езероро Горен Кламат
Как се култивират и добиват синьо-зелените водорасли?
Най-качествените водорасли АФА се добиват от езерото Горен Кламат в южен Орегон. Добиват се извършва по време на летния сезон. Водораслите се филтрират, след което се сушат на ниски температури (37-41оС), а след това се предлага под формата на прах или в капсули.

Какви хранителни вещества съдържат Синьо-зелените водорасли?
Съдържат между 60 и 70% чист, високоусвоим, растителен протеин. Също така имат много високо съдържание на бета каротин (повече от броколите). Уникалността на тази суперхрана се състои в нейния състав: над 65 витамини, минерали и ензими, както и пълния спектър от 8-те незаменими аминокиселини, които освен това са и много лесно усвоими от човешкото тяло. Факт е, че цели 97% от витамините, минералите, ензимите, които се съдъмжат в АФА и Спирулина биват абсорбирани от човешкия организъм. АФА също така съдържа най-биологично активния хлорофил, който освен мощен антиоксидант е и незаменим помощник в процеса на кръвотворене, като по структура и състав прилича много на хемоглобина.

Антиоксидантното действие на Синьо-зелените водорасли
Микроводораслите АФА са богати на съставки, които имат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
Множество университетски изследвания потвърждават защитните способности на АФА срещу щетите от окисляването на човешките червени кръвни клетки и плазмата. Едновременно с това, АФА забавя изчерпването на ензими които участват в множество метаболитни процеси на тялото.
Друго изследване, направено в Япония открило, че продуктите съдържащи АФА от езерото Горен Кламат проявяват значителни антиоксидантни свойства и имат изявени адаптогенни свойства, които помагат на човешкото тяло да се адаптира при стресови ситуации (излагане на патогени, тежки натоварвания или негостоприемни метеорологични условия).

 Особено ценно за кръвотворенето е съчетанието на голямо количество лесноусвоимо желязо и висока концентрация на витамин В12, което създава предпоставки AFA да бъде основна храна при различни анемични състояния.
Изследвания проведени в Италиански департамент по Неврорехабилитация имащи за цел да изчислят и оценят нивата на вит. В12 при 15 вегани, които приемат АФА от езерото Горен Кламат, показват, че при тези 15 обекта на изследването нивата на В12 са повишени в сравнение, с контролната група, които не са приемали АФА по време на опита.
Този експеримент още веднъж показва АФА като един доказан източник на витамин В12.

Синьо-зеленитеводорасли и стволовите клетки
При възрастните стволовите клетки имат функцията да възстановяват повредените клетки, в цялото тяло. Когато остаряваме обаче, тази им функция намалява и стават по-податливи на оксидативния стрес, причиняван от свободните радикали и това пречи на тялото да се самовъзстановява. Множество изследвания в областта на стволовите клетки доказват, че АФА стимулира призводството на стволови клетки в костния мозък. Установено е, че 2 до 3 часа след приемането на 5гр. АФА , производството на стволови клетки нараства с 400%, като тези пикови стойности се задържат за около 4 часа след приема.

Потенциални опасения относно Синьо-зелените водорасли
Както при всички хранителни добавки, ако сте бременна или кърмите е добре да се консултирате с вашия наблюдаващ лекар относно приемането на АФА.

За АФА-та , аз лично се доверявам на компанията AquaSource, поради високите стандарти при добив и производство, които поддържат и множеството за това сертификати, които притежават и защитават редовно. Друга огромна причина за избора ми е личния опит с техните натурални хранителни добавки, който имам от години. Много важен критерий е и мястото на добив, а именно Горното Кламатско езеро, където се добива най-качествената АФА в света и където няколко независими контролни органа стриктно следят качеството и спазването на критериите за безопасност на добиваната биомаса, преди тя да бъде пакетирана и пусната на пазара.

АКО СТАТИЯТА ВИ Е ХАРЕСАЛА И ВИ Е БИЛА ОТ ПОЛЗА, ПОМОГНЕТЕ НИ ДА Я ПОПУЛЯРИЗИРАМЕ, КАТО Я СПОДЕЛИТЕ С БУТОНИТЕ ПОД НЕЯ, ЗА ДА ПОМОГНЕ И НА ДРУГИ В ТЯХНОТО ТЪРСЕНЕ!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА