Home » , , , , , , » ИЗПЪЛНЕТЕ ЖИВОТА СИ С ЕНЕРГИЯ И ЕНТУСИАЗЪМ В 7 СТЪПКИ ЗА 21 ДНИ

ИЗПЪЛНЕТЕ ЖИВОТА СИ С ЕНЕРГИЯ И ЕНТУСИАЗЪМ В 7 СТЪПКИ ЗА 21 ДНИ

Written By Georgi Kirov on понеделник, 18 ноември 2013 г. | 4:54

Прибирате ли се вечер от работа абслолютно изтощени, с останали сили колкото да вечеряте, докато гледате новините (много лош навик между другото)?  Сутрин „благославяте“ ли целия свят, когато алармата на мобилния ви телефон се включи? А забравили ли сте какво е да усещате света около себе си изпълнен с пъстри емоции? Загубили ли сте чувството на ентусиазъм, което навремето ви е карало още при звука на алармата да изскочите с усмивка от леглото?
Е, ако отговорите на поне един – два въпроса от горните с положителен, имам да ви казвам нещо, а именно че нивата ви на свободна енергия са доста ниски. Това не е просто причината за постоянното чувство за умора, а следствие от начина ви на живот и мога да ви обещая, че ако приложите съвестно съветите, които ще ви предложа по-долу, за не повече от 21 дни ще почувствате удивителен прилив на жизненост, ентусиазъм и радост от самия живот.

И така, да започваме:
     
     1.   Открийте кои дейности, хора и обстоятелства гълтат най-много от вашата енергия и време. Вземете лист и химикал и започнете да ги изброявате. Да, задължително е това да е писмено! Дейности, които отнемат от времето и вниманието ви реално отнемат и вашата енергия, понеже накъдето е насочено вниманието ви, натам е насочена и вашата енергия. Такива дейности за безцелното сърфиране из нета, постоянното скролване на нюсфийда в бука, случайно да не изтървете „нещо важно“. Няма по-важно нещо от вапия живот и неговата реализация!  Вие сте тук и сега, за да бъдете най-доброто на което сте способни, а това не става с висене в бука или разни забавни сайтове в нета.  Можете да разпознаете хората, които „крадят“ от вашето внимание=>енергия много лесно. Това са хора, които постоянно ви занимават с разни безсмислени истории, вицове и т.н. по време на работния процес или на обедната ви почивка. Такива хора са и тези, които вечно обичат да спорят за щяло и нещяло без нотка конструктивност в това. Сигурен съм, че вече имате достатъчно идеи са формирането на листа с дейностите и хората, които отнемат от вашата енергия. Веднъж открили ги, когато следвашия път по време на обедната почивка, някой дойте да ви мрънка на главата просто му кажете, че сте изморени и имате нужда от тишина. Когато сутрин започнете работа, започнете с нея, а не с нюсфийда и забавните мейли от колегите. Колкото по-рано рапочнете да отмятате задачи, толкова повече свежа енергия ще можете да им отделите и толкова по-добре ще е свършена работата, без начение, дали работите за някой или за себе си. Друго много важно нещо е да не участвате в безсмислени спорове. Бъдете отговорен пред живота си за енергията, която е нужна, той да стане пример за подражание.
         
      2.   Позволете си ежедневно да се занимавате с нещата, които обичате. Така ще върнете ентусиазма в сивото си ежедневие, а има ли ентусиазъм се намира и достатъчно енергия. Дали това е свиренето на китара, рисуването, писането или колекционирането на неща, няма значение. Единственото, което има значение е страстта, която влагате в това което правите. Колкото повече го обичате, толкова повече енергия ще имате за неговото осъществяване. Идеалния вариант е да работите това, което обичате да правите, но е разбираемо в днешната социална и икономическа обстановка, че това изисква доста сериозна решителност, за да се реализира, а и не само. Така че си позволете всеки ден да се занимвате с вашата страст, вашия източник на ентусиазъм и енергия.
      
     3.      Поставете си цел в живота. Тя трябва да ясно описана с точни параметри, в положително утвърждение и с крайна цел. Не говоря обаче за сума пари или нещо друго натрапено ни от матрицата на обществото. Говоря за проект,  който е в пълна хармония с вашата дума и вашите убеждения и ценности. Нещо, за което ви пука, нещо което кара сърцето ви да ускорява пулса си, а на лицето ви да грейва усмивка. Това е нещо над което можете да работите по най-много час всеки ден след работа или рано сутрин преди нея, но да ви идва отвътре и да е има страст в него. Всеки има купнежи в сърцето си, вие само трябва да откриете вашите, да ги изтупате от прахта и да ги въплатите в действие. Това ще е вашата причина да се събуждате заредени с енергия и с усмивка на лице.
      
     4.      Ставайте рано и си лягайте рано! Заспивайте в 22:00 и ставайте в 05:00. Доказано е, че между 22 часа и 24 часа (23 и 1 часа за лятното часово време) е най-подходящия интервал за сън и съответно за пълноценно отпочиване на мозъка. Чрез ЕЕГ е установено, че точно в 22 часа на екрана,където с енаблюдава мозъчната активност започва да преминава една делта вълна, без начение от раса, пол и възраст. Това продължава точно до 24 часа, този двучасов отрязък се нарича сън на делта вълната и характерното за него е, че мозъчните клетките се зареждат с най-много енергия иманно тогава, а тези клетки поддържат процесите на целия организъм. От собствен опит знаете, че веднъж легнали си след 23-24 часа заспиването ни е трудно, а причината, е точно че сме изпуснали  тази делта вълна, която освен, че ни помага да заспим лесно, напълно подновява енергиините нива на мозъка ни.
Друг съвет за успешно ранно заспиване е преди сън да не сегледат  никакви филми, новини и екрани. Заменете ги с приятна литература и билков чай!
Веднъж заспали на време няма да ни е  проблем и да станем на време, а най-доброто  време за ставане е 5 часа (да сутринта!
J ). Ранното ставане, както казва Робин Шарма е абсолютен геймчейнджър, или побългарено това напълно променя цялата игра. И ние си имаме поговорка, която е много вярна в това отношение, а именно: „Рано пиле, рано пее“. Енергията рано сутрин е напълно различна от тази в 9 часа сутринта или дори в 8. Дава абсолютно различен заряд за деня. Освен това, ранното ставане ви дава и допълнително време за планирането на деня или за работа по вашия личен проект.  Наистина не може да се опише с думи, това което ти дава като усещане ранното (в 5 часа) ставане, това е нещо, което трябва да с е опита и в което трябва д а сте постоянни, за да извлечете най-доброто от него.
      
      5.      Правете физически упражния ежедневно. За предпочитане е  два пъти на ден, като сутрин е добре да са аеробни натоварвания (бягане, каране на колело, скачане на въже плуване и т.н.).  Зиг Зиглър беше казал: „Нямам време да НЕ бягам сутрин“ и предвид това, което ни дава сутришната аеробна треничровка е бил повече от прав.
Аеробните натоварвания сутрин освен горенето на калории и мазнини и оформянето на добра фигура, и здраво тренирано сърце действат изключително добре и на нивата на свободната ни енергия и ентусиазма. По време на бягане например кръвта ни се насища с кислород, който спомага за правилното протичане на процесите в мозъка, което се проявява като силна памет и чиста мисъл а самото физическо натоварване провокира отделянето на множество невротрансмитери в мозъка, отговарящи за чувствата на мотивираност, радост, позитивизъм и целеустременост. Тези вещества насищат кръвта ни и ни дават мотивацията, настройката и енергията за един изключително пълноценен и успешен ден.
Времето за втората  тренировка е най-подходящо да е около 17-18 чса, но не по-късно от 19-20 часа, за да не попречи на съня ви. За предпочитане е тя да е анаеробна, с тежести или с тежестта на личното тегло и да не продължава повече от 30-40 минути. Така ще се заредите с допълнително енергия за остатъка на вечерта, която можете да използвате, за да обърнете внимание на семейството си или на проекта по който работите. Отделно тази втора тренировка ще ви помогне да се отървете от нервите натрупани през работния ден и ще ви помогне за по-качествения сън.
     
     6.      Хранете се правилно. Ето няколко съвета, за начина ви на хранене, които неимоверно ще увеличат  нивата на свободната ви енергия:
·         Откажете кафето. То не ви дава енергия, а ви я отнема. Принципа на действие на кафето е следния - то един вид анестезира рецепторите за умора в мозъка и така кара организма да се форсира, като едновременно напълно изразходва резервните си енергийни нива. Така след краткия период на „тонизиране“ от кафето (около 40 минути) започвате да се чувствате още по-отпаднали от преди, настъпват апатични състояния и раздразнителност, която провокира у вас допълнителното разходване на енергия.
·         Пийте повече вода. Започнете деня си с една – две чаши приятно топла вода с изстискан лимон в нея. Това ще замести разхлабителния ефект на кафето и ще даде един свеж старт на деня за организма ви. Пийте повече вода през целия ден (поне 9-10 водни чаши), като гледате да е изворна или с максимално ниско минерално съдържание.
·         Яжте повече сурово. Постарайте се поне 51% от храната ви (растителната такава) за деня да е в суров вид. Ако трябва си носете от вкъщи на работата или университета, но го спазвайте. Всичките витамини, минерали и други нутриенти в напълно жив вид значително ще катализират процесите във вашето тяло и ще увеличат нивата на енергията ви.
·         Откажете алкохола. Той брутално интоксикира целия организъм, унищожава витамините на храната  с която е приет, унишожава пробиотиците в стамашночревния тракт , и възпрепятства в голяма степен синтеза на витамините в организма ни, както и тяхното усвояване.
·         Максимално намалете  употребата на животински „хранителни“ продукти. Освен, че са киселинно-образуващи, за тяхното метаболизиране за нужни огромни количества енергия, които просто можем да си спестим при наличието на това разнообразие от  много по-здравословни и хуманни алтернативи. Да не говорим, че са и значително по-икономически изгодни за джоба ви.
      
      7.      Медитирайте. Доказано е, че 15-20 минути дълбока качествена  медитация е в състояние да замени няколко часа сън. Най-оптималния вариант за медитация  е по 15-20 до 30 минути два пъти дневно. Правете я по едно и също време, на едно също място. Лятото, късната пролет и ранната есен, природата е отличното място за това особено съчетана с приятна разходка по плажа, в парка или в планината. Техниките за медитация и релаксация са безброй. Разгледайте из нета и изберете тази, която най-много отговаря на вашето ежедневие и лични предпочитания.

И все пак не забравяйте, че най-добрия начин за презареждане си остава контакта с природата и с любимите същества.

Знам, че много от вас ще махнат с ръка и ще кажат: „Да всичко това  е много хубаво, но аз нямам време за всички тези неща“. Робин Шарма беше казал нещо от типа на: „Това е като да виждаш, че стрелката на горивото ти е на червено и да казваш: Ами сега нямам време да зареда... да, но все някога ще ти се наложи обаче.“ Е нека това някога да не бъде насред пустинен път, където вече ще е относително късно.
Във ваш интерес е да заредите сега и да се насладите на вашето пътуване наречено живот.

Не се притеснявайте да се свържете с мен лично, ако имате въпроси по горе-описаните стъпки - просто кликнете на името ми под статията. Ще поговорим и ще намерим правилните за вас решения.

Успех във всичките ви начинания!


АКО СТАТИЯТА ВИ Е ХАРЕСАЛА, СПОДЕЛЕТЕ Я, ЗА ДА ПОМОГНЕ И НА ДРУГИ ТЪРСЕЩИ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

1 коментара:

  1. trudno,no ne e nevazmogno,samo che kak da zarega horata,koito nai-mnogo obicham i nay.mnogo energiya smuchat ot men.za tova nikoy ne mi dava savet i reshenie

    ОтговорИзтриване

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА