Home » , , , , , , » ЗАДАЧАТА НИ ТУК НА ЗЕМЯТА И ЗАБЛУЖДЕНИЯТА СВЪРЗАНИ С НЕЯ

ЗАДАЧАТА НИ ТУК НА ЗЕМЯТА И ЗАБЛУЖДЕНИЯТА СВЪРЗАНИ С НЕЯ

Written By Georgi Kirov on вторник, 13 август 2013 г. | 1:44

Здравейте приятели! В настоящата статия ще споделя с вас мои впечатления и размисли относно мисията ни, като осъзнати същности и някои според мен заблуждения, които се прокрадват в интернет обществото с духовна насоченост. Пак казвам, че само споделям мои размисли и впечатления и на никой не ги налагам, няма и да споря за тяхната правота, тъй като идеята на блога ми е да споделям, не да налагам мнението си.

Сигурно сте забелязали огромното множество от курсове, семинари, тренинги, медитационни сесии, визуализации и т.н., за материализиране, видиш ли на различни материални блага и какви ли не други желания в нашата реалност, които заливат нюсфийда ви в Бука.  
Разбира се, да живееш един достоен живот в благоденствие, това е най-оптималното състояние на съществуване на този свят.
Проблема, който аз съзирам обаче е в това как хора с уж духовна насоченост се залъгват, че Вселената, Бог или както искате наричайте тази всеобхващаща същност, която ни е създала, е длъжна да ни материализира всякакви облаги, ей така от нищото за нищоправене, оп простете визуализиране.
Всякаквите визуализации и медитации в тази насока действат единствено и само по изпълнението на нашата задача с която Бог ни е изпратил тук или така наречената дхарма (повече по този въпрос съм споделил в миналите две статии: „За целта на живота и висшия Аз” и „Защо и как да сесвържем с висшия си Аз – техники, съвети и напътствия”), като в този случай се визуализират, не материални дрънкулки, а реални резултати от нашите действия свързани с облагородяването на света около нас по волята на Бог. 
Не се безпокойте за материалното си благосъстояние. Действаме ли по реализирането на нашата дхарма, ще ни се даде всичко нужно за един достоен живот в благоденствие, това отдавна е и показано, и доказано многократно.
Друга за мен абсурдна идея е желанието на толкова много хора, буквално ако може на момента да се възнесат от тази планета или да направят всичко възможно, повече да не се преродят тук на земята и отдават цялото си свободно време на тази цел – книги, семинари, практики, а грам не се замислят за истинските си задачи с които са дошли тук.
Нещата, които ще споделя, оттук нататък са един комплекс от мои мисли, впечатления и инсайти, с които надявам се ще успея да хвърля светлина върху моето мнение относно целта за пребиваването ни на тази прекрасна планета Земя.
Освен, че сме тук, за да се учим, да изплащаме карма, както отрицателна, така и положителна, да възпитаваме добродетелите у себе си и така да еволюираме като души, ние сме тука и със статут на работници. И то не какви да е работници, а такива, които със своето усъвършенстване, учене, прилагане и работа да осъществим божието царство с цялата му светлина тук на земята. (Не, не съм религиозен фанатик спокойно!)
Спомняте ли си тази част от Господнята Молитва: „...да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на Небето, така и на Земята...”? Е не става само с молене, иска се и действие и ето точно за това сме и ние тук, да учим, да прилагаме, да работим, да подготвяме Земята за въплъщаването на Божието царство в нашия свят.
И какво стана сега, значи някои като са погледнали в каква кал живеем и са си казали: „Ааа моята душица не е за тук, я дай аз по-добре да взема да се изнасям по най-бързия начин.” и се почва с по-горе споменатите семинарчета (отбелязвам, че не става дума на семинарите водени от наистина духовно извисени личности, които са с практическа насоченост и много помагат на търсещите по пътя на тяхната духовна реализация.), книжки и медитации за прекъсване на цикъла от прераждания на тази планета или целенасочено се работи за „възнесение”, като директно и неосъзнато се отхвърлят задачите за които са се родили тук и сега.
Но ефекта от тази заблуда е тъкмо обратния. Със своето нежелание да изпълниш задачите, за които си дошъл тук си осигуряваш още най-малко едно прераждане, с което да осъзнаеш и поправиш тази си грешка.
Има обаче една друга порода духовни хора, които вместо да плюят колко е видиш ли ниско нивото на останалите и колко е покварен света около тях, просто се захващат за работа и действат. Прилагат наученото и облагородяват света около тях и всички хора, до които се докоснат. Ето това за мен е духовен човек. За тези хора е характерно, че дори не предполагат колко са духовни. Духовност за мен е синоним на работа, дали тя ще е духовна в чисто ментален план или физическа на полето няма никакво значение.
В тази връзка ми е ама много смешно, когато някой се нарече работник на светлината. На тази планета всички сме такива. Дори метачката на улицата, която чисти боклуците, за да му е по-приятно после на просветения, като минава по тази улица. Работник на светлината е и фермера, който отглежда плодовете и зеленчуците, които ние веганите ядем, а той човечеца сяда вечерта и си хапва тлъста пържолка с половин кило вино или една голяма шопска с две – три ракии. Свършил ли си е работата? Свършил си я е! Това е важното! Да му е сладко. В един човек трябва да се цени това, което е свършил, а не какво консумира. (Не оправдавам по никакъв начин консумирането на животинска плът, просто онагледявам тезата си.)
 Всеки човек на тази планета е работник на светлината, а не само медитиращите такива, спазващи куп въздържания. Всеки си върши работата, според това докъде е стигнал по пътя си и какво му се отдава и затова всеки подпомагащ процеса на работа и еволюция, ако ще и с това, че чисти комини заслужава уважението ни.

Да осъзнаем кои сме, защо сме тук и да действаме, като едновременно помагаме и на другите в тези им задачи. Това са най-духовните неща, които можем да свършим на този свят!

АКО МАТЕРИАЛА ВИ Е ХАРЕСАЛ, СПОДЕЛЕТЕ ГО, ЗА ДА ПОМОГНЕ И НА ДРУГИ ПО ПЪТЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ!

1 коментара:

  1. "Всеки човек на тази планета е работник на светлината, а не само медитиращите такива, спазващи куп въздържания. Всеки си върши работата, според това докъде е стигнал по пътя си и какво му се отдава и затова всеки подпомагащ процеса на работа и еволюция, ако ще и с това, че чисти комини заслужава уважението ни."

    Е сега ми просветна защо е толкова светло край мене - то всички били "работници на светлината". А аз се чудех в коя категория да отнеса серийния убиец, изнасилвача, касапина, бракониера и всички онези знайни и незнайни мършояди, чиято единствена цел в живота е да се доберат то върха на хранителната верига и та се изпражнят отгоре и. Сега разбрах, че те просто си вършат работата....
    Винаги са ми били смешни и жалки разни "духовни" личности, които гледат от високо на останалите, мислейки се за по-добри и по-мъдри. Но и винаги съм се пазила да не съдя, защото не знам какъв им случая. Давам си сметка, обаче, че има хора и хора (или поне такива които се правят на хора).
    Да приравниш всички, обаче, да им облечеш бели ризи да ги облееш в светлина е токлова вредно, колкото и да гледаш на света "от горе". Така обезсмисляш усилията на онези, които истински се трудят.

    ОтговорИзтриване

ПОСЛЕДВАЙ НИ...
Recommend Us On Google

УСЛУГИ

ПОДКРЕПЕТЕ "ЗА ПО-ДОБРИ ДНИ" С ДАРЕНИЕ

Ако намирате информацията на сайта за интересна и полезна, можете да помогнете за развитието му, като дарите сума в размер по ваш избор! БлагоДарим ви!

ПОСЛЕДВАЙ САЙТА

КЪДЕ ЧЕТАТ САЙТА